Staykvick Boutique Hostel i Helsingborg från utsidan. Grönskande träd och fönster in mot köket.
Ett rött hjärta
En glad grupp med vänner på Staykvick Boutique Hostel

En unik upplevelse

Staykvick Boutique Hostel liknar inte något annat. En unik upplevelse mitt i pulsen, med staden, havet och kontinenten alldeles utanför dörren. En mötesplats med personlig atmosfär, skapad för gemenskap. Rummen är små och smart planerade med fokus på marin charm och omsorgsfullt utvalda material. Men Staykvick är mer än ett boende. Det är också ett koncept som bygger på hållbarhet och generositet, enligt Ese Bancks intentioner. Det betyder att du som väljer att bo på Staykvick också blir en del av ett kretslopp och hjälper oss föra Eses goda initiativ vidare. Välkommen hem till oss.

Entrén hos Staykvick Boutique Hostel i Helsingborg
En bild på Ese Banck. Grundaren av Erik Bancks Stiftelse som äger Staykvick Boutique Hostel i Helsingborg.
En gammal bild på Helsingborgs hamn

Hållbar kärlek till staden

Det här är en historia om kärlek, om engagemang, styrka och en vilja att ge tillbaka. På 1920- och 1930-talen drev Erik Banck ett framgångsrikt rederi som hans far Otto startat. Erik och hustrun Therese, med smeknamnet Ese, hade ett stort hjärta för staden Helsingborg och invånarna. Donationer från familjens fonder bidrog starkt till stadens utveckling och lade grunden till flera kända byggnader, som Helsingborgs konserthus, Österhemmet och Banckska Barnsjukhuset.

1935 omkom Erik och familjens äldste son i en bilolycka. Mitt i tragedin var Ese stark och lyckades vända sorgen till något konstruktivt. Hon startade en stiftelse till sin makes minne och skänkte en stor summa pengar som främst skulle användas till bostäder för stadens ”pauvres honteux”, det vill säga människor som behövde ekonomisk hjälp.

Ese Bancks givmilda filosofi kännetecknar stiftelsens verksamhet än idag. Nu byggs nya bostäder mitt i hjärtat av Helsingborg, med ett antal lägenheter reserverade för äldre och behövande. Huset Ese har Staykvick Boutique Hostel i bottenvåningen – ett unikt boende, som kombinerar enkelhet och charm med kvalitet och gemenskap. Intäkterna från hostelet ger behövande nya möjligheter. Så tack vare Ese Bancks engagemang kan du som gäst bidra till att vi kan upprätthålla hennes goda initiativ, samtidigt som du får en hotellupplevelse utöver det vanliga.